ZORGELOOSGENIETEN VAN DE WINTER

Subaru heeft een missie: de Japanse fabrikant wil in 2020 het veiligste automerk ter wereld zijn. Dat wil het merk bereiken met tal van fraaie voorzieningen als EyeSight, permanente vierwielaandrijving en nog veel meer. Veiligheid zit in Subaru’s DNA.

Wat ook in Subaru’s DNA zit, is zorgeloos genieten. Waar u ook naartoe gaat, uw Subaru zorgt er voor dat u er komt, zonder dat u zich druk hoeft te maken of u die bestemming wel zult halen. Zo kunt u maximaal genieten. Van de omgeving. Van uw reisgenoten. Van uw auto.

Natuurlijk zijn goed onderhoud en regelmatige inspectie van de techniek essentieel. Alleen dan weet u dat u veilig en vertrouwd op pad kunt. Daarom heeft de Subaru-dealer nu de Wintercheck voor u. Van 20 november tot en met 1 december wordt uw Subaru op 20 wintergevoelige punten gecontroleerd. De Wintercheck kost normaalgesproken € 29,95 maar is met de speciale campagne voucher geheel gratis. Zo blijft uw veilige auto veilig. Ook in de winter.

Klik hier om uw persoonlijke code in te voeren en om de voucher te ontvangen voor de gratis Wintercheck. Dit kan nadat u zich heeft geregistreerd of bent ingelogd op Mijn Subaru.
 

ZORGELOOSGENIETEN VAN DE WINTER

Vul hier uw persoonlijke code in:
Subaru
 
 
DE EXTRA ZEKERHEID VAN DE SUBARU WINTERCHECK

Veilig op pad onder winterse omstandigheden vraagt om een goede voorbereidingen. En om een auto die gecontroleerd is op zijn winterhardheid. Die check voert de Subaru-dealer uit bij de jaarlijkse Subaru Wintercheck. Onderstaande punten worden streng gecontroleerd voor maximale zekerheid.

VerlichtingZien en gezien worden is de basis van elke vorm van veiligheid onderweg, altijd en overal.
WisserbladenAls wissers strepen of water achterlaten, komt uw zicht en dus uw veiligheid in het geding.
Ruiten en ruitensproeiervloeistofEen beschadigde voorruit kan voor een hinderlijke schittering zorgen en door temperaturenschommelingen uitgroeien tot een gevaarlijke barst. Ruitensproeiervloeistof mag niet bevriezen en dient de voorruit te ontdoen van pekel en ander straatvuil. Goed zicht is uitermate belangrijk.
Dynamo riemEen slippende V-snaar functioneert niet optimaal, uitermate vervelend in de winter als de dynamo extra hard moet werken omdat stroomverbruikers aan staan.
Verwarming en ventilatieEen goed werkende verwarming en airconditioning zorgen voor helder zicht. Zorg daarom dat zij goed werken.
KoelsysteemDe koelvloeistof moet bestand zijn tegen de lage winterse temperaturen om bevriezing van het koelsysteem te voorkomen. Controle is essentieel.
AccuNiemand wil onder winterse omstandigheden verrast worden door een auto die niet start. De accu is in de winter een van de zwakste punten van de auto.
LaadspanningHoe sterk de accu ook is, als hij niet goed geladen wordt, is de kans groot dat u alsnog stil komt te staan.
AchterruitverwarmingZicht naar voren is belangrijk, u wilt ook weten wat er achter u gebeurt. Laat daarom de achterruitverwarming controleren.
RemvloeistofRemvloeistof trekt vocht aan en vocht zorgt voor roest en kan bevriezen. Beide zorgen er voor dat uw remmen niet optimaal kunnen functioneren. Controle is dus noodzakelijk.
Niveau motorolieZonder motorolie gaat de motor van uw auto gegarandeerd stuk. Ook die van uw trouwe Subaru. Zorg dat u altijd een literfles van de juiste motorolie bij u heeft. Subaru beveelt Motul olie aan.
SchokdempersSchokdempers zorgen voor optimaal contact met de weg, juist op een gladde ondergrond is goed contact met de weg van levensbelang.
Koppeling en remmenOptrekken en stilstaan, helling op en af met een caravan. Controle van remmen en koppeling is belangrijk.
Slangen en aansluitingenIn extreme kou worden slangen van het koelsysteem hard en kunnen ze scheuren. Controle op beschadigingen is enorm belangrijk.
Deurrubbers, tankdop en slotenIn de winter kunnen portierrubbers en sloten vastvriezen. Een preventieve behandeling voorkomt dit vervelende probleem.
Controle reservewielOok de reserveband moet in goede conditie zijn. Laat de profieldiepte en bandenspanning controleren.
Bandenspanning en profieldiepteGoede grip en de juiste bandenspanning zijn cruciaal voor uw veiligheid. In de zomer, maar ook zeker in de winter.


 
SUBARUWINTERBANDEN

In de winter is grip misschien wel het allerbelangrijkste om veilig op uw bestemming aan te komen. Subaru weet dat als geen ander en levert niet voor niets standaard vierwielaandrijving op zijn modellen. Goede banden spelen eveneens een belangrijke rol. En met goed wordt niet alleen de profieldiepte bedoeld, maar ook de samenstelling van het rubber. Winterbanden bieden door hun zachtere rubbersamenstelling en speciale profiel veel meer grip als het weer even tegenzit.

Uw Subaru-dealer kan u van een gedegen advies voorzien als het om de juiste winterbanden gaat. Met de juiste voorbereidingen bent u klaar voor elke rit, ook onder winterse omstandigheden. Ook als die rit u over de grens voert naar landen waar winterbanden verplicht zijn. Meer weten? Uw Subaru-dealer helpt u graag verder.

Gratis montage bij aankoop van een set winterbanden en velgen tijdens de Wintercheck dagen.Subaru